سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و فرمود : ] آن که به عیب خود نگریست ، ننگریست که عیب دیگرى چیست ، و آن که به روزى خدا خرسندى نمود ، بر آنچه از دستش رفت اندوهگین نبود ، و آن که تیغ ستم آهیخت ، خون خود بدان بریخت ، و آن که در کارها خود را به رنج انداخت ، خویشتن را هلاک ساخت ، و آن که بى‏پروا به موجها در شد غرق گردید ، و آن که به جایهاى بدنام در آمد بدنامى کشید ، و هر که پر گفت راه خطا بسیار پویید ، و آن که بسیار خطا کرد شرم او کم ، و آن که شرمش کم پارسایى‏اش اندک هم ، و آن که پارسایى‏اش اندک ، دلش مرده است ، و آن که دلش مرده است راه به دوزخ برده . و آن که به زشتیهاى مردم نگرد و آن را ناپسند انگارد سپس چنان زشتى را براى خود روا دارد نادانى است و چون و چرایى در نادانى او نیست ، و قناعت مالى است که پایان نیابد ، و آن که یاد مرگ بسیار کند ، از دنیا به اندک خشنود شود ، و آن که دانست گفتارش از کردارش به حساب آید ، جز در آنچه به کار اوست زبان نگشاید . [نهج البلاغه]
ره یافتگان

به گزارش آینده روشن، به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام قیصر تمیمی، مؤلف این کتاب، بحث عصمت انبیا و امامان را از مهم ترین مباحث علم کلام عنوان کرد و گفت: معصوم بودن ائمه و پیامبران از ابتدای خلقت بشر که همراه با خلقت حضرت آدم بوده مورد توجه جوامع انسانی قرار داشته است و حتی هبوط آدم از بهشت به زمین مورد اختلاف است.

وی گفت: وهابیت با القای این تفکر که، عصمت ائمه(ع) را شیعیان در سالهای اخیر مطرح کرده‌اند سعی در فرافکنی دارد در حالی که مستندات شیعه در این زمینه به صدر اسلام باز می‌گردد.

این پژوهش گر علوم اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: بزرگان وهابیت در کتاب‌های خود اینگونه آورده‌اند که شیعیان، امامان خود را معصوم می دانند در حالیکه به عصمت انبیا اعتقادی ندارند که در این کتاب به این شبهه پاسخ داده‌ایم.

حجت‌الاسلام تمیمی عصمت انبیا را از محورهای مناسب برای مناظره میان علمای جهان اسلام عنوان کرد و افزود: این بحث اهمیت زیادی دارد، زیرا مقدمه ورود به مباحث امامت به حساب می‌آید.

وی با تأکید بر این که نباید تعاملات علمی با اختلاف افکنی اشتباه گرفته شود، یادآور شد: مناظرات علمی از صدر اسلام وجود داشته و در زمان امامان شیعه به اوج خود رسیده و هیچ گونه مشکلی هم برای اتحاد اسلامی بوجود نیاورده است.

وی مباحث مطرح شده در این کتاب را در شش بخش مختلف ارزیابی کرد و گفت: در فصل اول به بیان تعاریف مربوطه پرداخته‌ایم و در فصل دوم به سه دلیل عقلی همراه با ده آیه از قرآن و دوازده روایت معتبر عصمت مطلق را اثبات کرده‌ایم.

مؤلف کتاب «عصمت انبیا» معصوم بودن پیامبران در کودکی را از مباحث مورد اختلاف میان اهل تسنن و تشیع دانست و افزود: در فصل سوم با استفاده از آیات قرآن و دلایل عقلی ثابت کرده‌ایم که پیامبران و امامان از بدو تولد تا پایان حیات خود دارای عصمت و دوری از گناها و اشتباه بوده‌اند.

این پژوهش گر علوم اسلامی، بررسی علوم فراموش کاری انبیا را از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب عنوان کرد و گفت: 8 آیه از قرآن کریم را در این خصوص بررسی کرده‌ایم.

وی با اشاره به نظرات شیخ صدوق درباره عصمت امامان و پیامبر اظهار داشت: نظرات شیخ صدوق با عصمت مطلق ائمه سازگار است و در این کتاب نیز سعی شده است همین افکار مورد تأکید قرار گیرند.



  • کلمات کلیدی :
  • علی برومند نسب ::: شنبه 88/2/5::: ساعت 6:0 عصر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 2
    بازدید دیروز: 0
    کل بازدید :2380

    >> درباره خودم <<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    ره یافتگان

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<
    اوقات شرعی